Ook dit jaar voeren wij, samen met de Universiteit van Amsterdam en in het kader van Finance on a Mission, onderzoek uit naar de stand van de Finance Transformatie. We merken dat dit jaar de economie weer een fors herstel laat zien, en hoewel we nog niet van COVID-19 en de diverse afgekondigde maatregelen af zijn, lijkt de crisis vooral een asynchrone crisis te zijn. In 2020 en de eerste helft van 2021 heeft digitaal haar waarde bewezen en is de digitale transformatie in een stroomversnelling geraakt.
Dit jaar ligt de focus van het rapport op “klantgedreven Finance” en voegen we een extra dimensie toe. Want dit jaar vragen we naast Finance Professionals ook andere disciplines in de organisatie wat ze vinden van Finance en de rol die Finance speelt in de digitale transformatie. Dat gaat geheid nieuwe en interessante inzichten opleveren.
Vorig jaar konden wij op basis van de input van meer dan 250 CFOs en Finance Executives een mooi rapport afleveren. Voor het geval je dat rapport nog niet kent hebben wij een link naar het rapport opgenomen onder aan deze mail. Ook hebben wij voor de Finance Community op basis van het rapport diverse artikelen en opiniestukken mogen schrijven. Het research paper zelf is door verschillende organisaties gebruikt als een benchmark om te beoordelen waar zij zelfs stonden in de Finance Transformatie.
Wil jij ons helpen ook dit jaar weer een relevant research paper af te leveren? Met 10 minuten van je tijd kun je het survey achter deze link invullen:
De link leid je naar de survey van de Universiteit van Amsterdam die we gebruiken als belangrijke kwantitatieve input voor ons onderzoek. Wij waarderen je hulp enorm. Voor de deelnemers aan dit onderzoek stellen we sowieso het research paper ter beschikking, maar onder de respondenten verloten we ook vijf tickets om ons congres Finance on a Mission 2021 op 14 oktober fysiek bij te wonen en tien tickets om het congres virtueel bij te wonen.
Dank voor je deelname!