In 2024 onderzoekt Finance on a Mission voor de zevende keer de stand van de Finance Transformatie. Dit is daarnaast bovendien het derde jaar dat we onderzoek doen op een (groeiende) Europese schaal, waarbij het onderzoek parallel wordt uitgevoerd in diverse Europese landen. De deelnemende Universiteiten voor 2024 zijn de Bocconi School of Management (Milaan), de Stockholm School of Economics (Stockholm), University of St. Gallen (St. Gallen), Universiteit van Utrecht (Utrecht), de Vrije Universiteit (Amsterdam) en de WU Vienna (Wenen). Met dit groeiende ecosysteem van Universiteiten gaan we ook in 2024 in kaart brengen hoe de finance transformatie vorm krijgt. Dit jaar kijken we onder andere naar, hoe kan het ook anders gezien de hoeveelheid nieuws op het thema, de inzet van AI. We zijn vooral benieuwd om te zien of de inzet van AI binnen Finance wint aan momentum.

Op basis van ons onderzoek publiceren we vanuit Finance on a Mission weer een rapport voor de Nederlandse situatie, en delen we uiteraard ook de uitkomsten op Europese schaal. Dit leidt elk jaar weer tot interessante inzichten. Wij publiceren het onderzoek jaarlijks als download. Voor jou als Finance Professional levert het onderzoek een mooie benchmark: Waar staat de organisatie in vergelijking met andere organisaties? Daarnaast schrijven we artikelen en gebruiken we de uitkomsten voor het vormgeven van bijeenkomsten.

Wil je het onderzoek van 2023 teruglezen? Je kunt het hier downloaden.

Ook voor het onderzoek van 2024 vragen we graag je bereidheid ons te helpen. Dat kan door het onderzoek in te vullen. Het invullen van het onderzoek neemt ongeveer 10 minuten tijd in beslag. Door deel te nemen help je ons met het teruggeven van uitkomsten en inzichten aan de Finance Community. Wij denken je vast voor je bijdrage!

Via deze link ga je naar het onderzoek.