Dit jaar voeren we voor het zesde achtereenvolgende jaar onderzoek uit naar de verdergaande Finance Transformatie. In voorgaande jaren heeft het onderzoek de Finance Community veel inzicht gebracht in de stand van die transformatie. Welke technologie werd door organisaties in welk tempo omarmd? Hoe was de impact van Covid op de transformatie en de rol van Finance? Hoe kijken Finance en andere disciplines van de organisatie naar de rol van Finance. Het waren vragen waar het research paper, dat naar aanleiding van ons survey en gesprekken tot stand kwam, inzicht in gaf. De diverse research papers hebben geleid tot verschillende artikelen en inzichten die als inspiratie dienden voor diverse settings en organisaties. In de afgelopen jaren is het aantal kwantitatieve en kwalitatieve respondenten op het onderzoek dan ook gestaag gegroeid tot zo’n 250!

Focus van ons onderzoek voor 2022

In 2022 hebben we de ambitie onderzoek naar de Finance transformatie in Nederland te combineren met onderzoek naar de Finance transformatie in andere Europese landen. Het onderzoek dat zich richt op Nederland voeren wij uit in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, Deloitte en Fitch. Het onderzoek dat zich richt op Europa vindt plaats met de partners Universiteit van Amsterdam, Universiteit van St. Gallen, de internationale CFO Alliance en UiPath. In dit jaar verzorgen we dan ook twee research papers, die specifiek inzicht geven in de Nederlandse en internationale context. Bovendien kijken we dit jaar in het bijzonder ook naar de stand van zaken rondom “self servicing” en ESG.

Onderzoek kan niet zonder de community

Voor ons onderzoek doen we graag een beroep op de Finance Community. Want de Finance community helpt ons bij het verkrijgen van inzicht in de Finance Transformatie. Op basis van dat inzicht zijn we in staat relevante resultaten terug te geven aan de community in de vorm van het research paper en artikelen. Wil jij ons helpen ook dit jaar weer de laatste inzichten te delen met jullie als Finance community? Met een kwartier van je tijd draag je daar al aan bij. Naast onze dank, ontvang je uiteraard het research paper. Bovendien verloten wij onder de respondenten dit jaar 15 tickets voor deelname aan de najaarseditie van Finance on a Mission, op 13 oktober van 12.00 tot 19.00 bij Pon Corporate Center (Move Event Center) in Amsterdam.

Via deze link ga je naar het survey.